Apua epilepsiakohtauksiin, kehitystä vastaanottopalveluihin
Hyvinvointialan Digital Health -kasvuohjelman lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Neuro Event Labs Tampereelta. Kunniamaininnan sai SenSoftia Oy Kuopiosta. Yritykset etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again ja Startup -sarjoissa.
Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 47 hakijasta.
Tuomariston valintakriteereinä olivat mm. liikeidean arvo asiakkaalle ja skaalautuvuus, tiimin osaaminen, kasvupotentiaali sekä liiketoiminnan kansainvälistymispotentiaali.
Voittajayritys, vuonna 2015 perustettu Neuro Event Labs tuottaa konenäköön ja koneoppimiseen pohjautuvaa epilepsiakohtausten etämonitorointia ja analysointia. Tuomariston mukaan yrityksellä on innovatiivinen tuote sekä palvelumuotoilu, jolla on kasvuspotentiaalia sekä toimialan sisällä että globaaleilla markkinoilla. Lisäksi yrityksen taustalla on vahva tiimi ja osaaminen.
Kunniamaininnan saaja, vuonna 2014 perustettu SenSoftia Oy on terveydenhuollon sovelluskehitykseen ja IT-palveluihin erikoistunut yritys. Yritys tarjoaa pilvessä toimivaa vastaanottopalvelua, joka yhdistää terveydenhuollon organisaation videovastaanoton ja asiakkaan terveydentilan mittaukset ja alustavan analysoinnin samaan palvelukokonaisuuteen.
“Yritys on muuttuvassa markkinassa oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Lisäksi yritys on osoittanut kasvupotentiaalinsa jo olemassa olevalla liiketoiminnalla,” kuuluvat tuomariston perustelut.
Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Nordic Meditech Solutions (cardiomeDIC), Wexma Oy ja BuddyHealthcare Helsingistä, Diske Oy, ja Heart2Save Kuopiosta, PulseOn Oy Espoosta, Spektikor Oy Oulusta, Fjuul Vision Oy Sipoosta, Moodmetric ja Huoleti Tampereelta, Olento Life Oy / We Did It® The Relationship Method Kotkasta, Etsimo Healthcare Oy Turusta sekä Fibion Oy Jyväskylästä.
Tuomaristoon kuuluvat projektipäällikkö Kari Halinen Jyväskylän kaupungin Hippos 2020 -hankkeesta, kehitysjohtaja Reijo Itkonen Finnmedi Oy:stä, Kasve Oy:n toimitusjohtaja Hanna Kumpulainen, projektipäällikkö Janne Laitinen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, myyntijohtaja Matti Karttunen Azets Oy:stä, Mega Elektronics Oy:n myyntijohtaja Pekka Pirttiaho ja business consultant Kimmo Vainikainen Talentree Oy:stä.
Digital Health -Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 25.-26.10.2017 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 27.
Lisätietoja
Satu Haka, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, p, 050 3048779 satu.haka@roihu.com
Kasvu Open on pitkäjänteinen sparrausprosessi, joka auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
Kasvu Openin mahdollistavat FinnMedi Oy, Azets, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän kaupunki, Kuopion kaupunki ja Kasve Oy sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut ja Keski-Suomen Liitto.
*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Aava&Bang Oy.