Business Kuopio

 

Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tiedonsiirtotilaisuus

28.11.2023

Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää tiistaina 28.11.2023 tiedonsiirtotilaisuuden eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä. Tilaisuudessa esitellään kaikille avointa oppimismateriaalia eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä ja se  on tarkoitettu kaikille elintarvikealan toimijoille, kuten pk-yrittäjille, kouluttajille ja opiskelijoille. Samalla pääset verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Milloin: 28.11.2023 klo 11:00-16:00

Missä: Savonia, Microkadun kampus, Microkatu 1 (A-ovi),
tilat klo 11-14 (tila: Mic-J102) ja klo 14-16 Savonian kampussydän

Ilmoittautuminen 20.11.2023 mennessä: Ilmoittaudu tästä
Jokaiselle tilaisuuteen osallistuvalle jaetaan jouluinen lahjapussi täynnä paikallisia herkkuja.

Ohjelma

  • klo 11:00     Ilmoittautuminen
    Verkostoitumista kahvittelun sekä suolaisten ja makeiden herkkujen kera
  • klo 11:30     Johdanto: eettinen elintarvikeyrittäjyys / Anna-Maria Saarela
  • klo 11:45     Tuotosten hyötykäyttö kouluttajan, alan kehittäjän ja elinkeinon näkökulmasta
  • klo 11:50     Kouluttajien opas: Eettisten elintarvikkeiden innovaatioiden kehittäjille / Merja Vehviläinen
  • klo 12:00     Hyvien käytäntöjen kokoelma – yritysesimerkkejä eri maista / Johanna Kantala
  • klo 12:10     Eettisen elintarvikeyrittäjyyden -ohjelma / Mari Vartiainen
    • Teema 1: Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tarve ja vaikutus
    • Teema 2: Yrittäjyys, yrityksen perustamisen kulmakivet
    • Teema 3: Tutustuminen innovaatioiden maailmaan
    • Teema 4: Eettiset menettelytavat elintarviketuotannossa
    • Teema 5: Työ ihmisten kanssa – Viestintä liiketoiminnassa
    • Teema 6: Kestävyyttä tulevaisuuteen
  • klo 12:20     Eettisen elintarvikeyrittäjyyden verkostoitumis- ja keskustelualusta / Anna-Maria Saarela
  • klo 12.30     Innovatiivisen eettisen elintarvikeyrittäjyyden käsikirja / Harri Holopainen
  • klo 12.40     Porinatauko kahvitteluineen
  • klo 12.50     Vuorovaikutteiset työpajat / fasilitointi Emilia Tarvainen
  • klo 13.20     Työpajojen tulosten esittely / kaikki yhdessä
  • klo 13.55     Siirtyminen Kampussydämeen, jossa keskustelu jatkuu teemasta eettinen elintarvikeyrittäjyys
  • klo 14.00    Ruokaketjun treffit -verkostoitumista – AgroFood-klusterin -tilaisuus

Materiaalit

Tilaisuudessa esitellään hankkeessa tuotettuja kaikille avoimia materiaaleja eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä, saatavana viidellä eri kielellä (englanti, suomi, tanska, turkki, portugali):

  • Kouluttajien opas: Eettisten elintarvikkeiden innovaatioiden kehittäjille ja mahdollistajille – Educators Guide on Drivers and Enablers for Innovation of Ethical Foods
  • Hyvien käytäntöjen kokoelma – Good Practice Compendium – erityyppisiä yritysesimerkkejä Irlannista, Portugalista, Turkista ja Suomesta, mm. Valio, Meira Nova, Snellman, Helsingin Mylly, Ravintola Nolla ja Kesko.
  • Eettisten elintarvikkeiden innovointi, yrittäjyyden käsikirja / Innovating Ethical Foods, Entrepreneurship Manual – ladattavissa verkosta lähiaikoina
  • Eettisen elintarvikeyrittäjyyden -ohjelma – Ethical Food Entrepreneurship Programme – ladattavissa lähiaikoina verkostosta myös muilla kielillä
    • Moduuli 1: Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tarve ja vaikutus – Need & Impact of Ethical Food Enterprises
    • Moduuli 2: Yrittäjyys, yrityksen perustamisen kulmakivet – Entrepreneurship, Critical Steps in Building an Enterprise
    • Moduuli 3: Tutustuminen innovaatioiden maailmaan – Exploring the World of Innovation
    • Moduuli 4: Eettiset menettelytavat elintarviketuotannossa – Tactics in Ethical Food Operations
    • Moduuli 5: Työ ihmisten kanssa – Viestintä liiketoiminnassa – Working with People – Communication in Business
    • Moduuli 6: Kestävyyttä tulevaisuuteen – Sustainability for the Future
  • Vuorovaikutteinen eettisen elintarvikeyrittäjyyden verkostoitumis- ja keskustelualusta – Ethical Food Entrepreneurship Sharing and Mentoring Platform

Lisätietoja

Lehtori Anna-Maria Saarela
anna-maria.saarela@savonia.fi, Savonia-amk, p. 044 7855354

https://ethical-food.eu/
https://www.linkedin.com/company/ethical-food-entrepreneurship

 

Tapahtumat kuukausittain

Arkisto

Tilaa uutiskirje