Etusivu » Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tiedonsiirtotilaisuus
Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tiedonsiirtotilaisuus
28.11.2023
Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää tiistaina 28.11.2023 tiedonsiirtotilaisuuden eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä. Tilaisuudessa esitellään kaikille avointa oppimismateriaalia eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä ja se on tarkoitettu kaikille elintarvikealan toimijoille, kuten pk-yrittäjille, kouluttajille ja opiskelijoille. Samalla pääset verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.
Milloin: 28.11.2023 klo 11:00-16:00
Missä: Savonia, Microkadun kampus, Microkatu 1 (A-ovi),
tilat klo 11-14 (tila: Mic-J102) ja klo 14-16 Savonian kampussydän
Ilmoittautuminen 20.11.2023 mennessä: Ilmoittaudu tästä
Jokaiselle tilaisuuteen osallistuvalle jaetaan jouluinen lahjapussi täynnä paikallisia herkkuja.
Ohjelma
- klo 11:00 Ilmoittautuminen
Verkostoitumista kahvittelun sekä suolaisten ja makeiden herkkujen kera
- klo 11:30 Johdanto: eettinen elintarvikeyrittäjyys / Anna-Maria Saarela
- klo 11:45 Tuotosten hyötykäyttö kouluttajan, alan kehittäjän ja elinkeinon näkökulmasta
- klo 11:50 Kouluttajien opas: Eettisten elintarvikkeiden innovaatioiden kehittäjille / Merja Vehviläinen
- klo 12:00 Hyvien käytäntöjen kokoelma – yritysesimerkkejä eri maista / Johanna Kantala
- klo 12:10 Eettisen elintarvikeyrittäjyyden -ohjelma / Mari Vartiainen
- Teema 1: Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tarve ja vaikutus
- Teema 2: Yrittäjyys, yrityksen perustamisen kulmakivet
- Teema 3: Tutustuminen innovaatioiden maailmaan
- Teema 4: Eettiset menettelytavat elintarviketuotannossa
- Teema 5: Työ ihmisten kanssa – Viestintä liiketoiminnassa
- Teema 6: Kestävyyttä tulevaisuuteen
- klo 12:20 Eettisen elintarvikeyrittäjyyden verkostoitumis- ja keskustelualusta / Anna-Maria Saarela
- klo 12.30 Innovatiivisen eettisen elintarvikeyrittäjyyden käsikirja / Harri Holopainen
- klo 12.40 Porinatauko kahvitteluineen
- klo 12.50 Vuorovaikutteiset työpajat / fasilitointi Emilia Tarvainen
- klo 13.20 Työpajojen tulosten esittely / kaikki yhdessä
- klo 13.55 Siirtyminen Kampussydämeen, jossa keskustelu jatkuu teemasta eettinen elintarvikeyrittäjyys
- klo 14.00 Ruokaketjun treffit -verkostoitumista – AgroFood-klusterin -tilaisuus
Materiaalit
Tilaisuudessa esitellään hankkeessa tuotettuja kaikille avoimia materiaaleja eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä, saatavana viidellä eri kielellä (englanti, suomi, tanska, turkki, portugali):
- Kouluttajien opas: Eettisten elintarvikkeiden innovaatioiden kehittäjille ja mahdollistajille – Educators Guide on Drivers and Enablers for Innovation of Ethical Foods
- Hyvien käytäntöjen kokoelma – Good Practice Compendium – erityyppisiä yritysesimerkkejä Irlannista, Portugalista, Turkista ja Suomesta, mm. Valio, Meira Nova, Snellman, Helsingin Mylly, Ravintola Nolla ja Kesko.
- Eettisten elintarvikkeiden innovointi, yrittäjyyden käsikirja / Innovating Ethical Foods, Entrepreneurship Manual – ladattavissa verkosta lähiaikoina
- Eettisen elintarvikeyrittäjyyden -ohjelma – Ethical Food Entrepreneurship Programme – ladattavissa lähiaikoina verkostosta myös muilla kielillä
- Moduuli 1: Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tarve ja vaikutus – Need & Impact of Ethical Food Enterprises
- Moduuli 2: Yrittäjyys, yrityksen perustamisen kulmakivet – Entrepreneurship, Critical Steps in Building an Enterprise
- Moduuli 3: Tutustuminen innovaatioiden maailmaan – Exploring the World of Innovation
- Moduuli 4: Eettiset menettelytavat elintarviketuotannossa – Tactics in Ethical Food Operations
- Moduuli 5: Työ ihmisten kanssa – Viestintä liiketoiminnassa – Working with People – Communication in Business
- Moduuli 6: Kestävyyttä tulevaisuuteen – Sustainability for the Future
- Vuorovaikutteinen eettisen elintarvikeyrittäjyyden verkostoitumis- ja keskustelualusta – Ethical Food Entrepreneurship Sharing and Mentoring Platform
Lisätietoja
Lehtori Anna-Maria Saarela
anna-maria.saarela@savonia.fi, Savonia-amk, p. 044 7855354
https://ethical-food.eu/
https://www.linkedin.com/company/ethical-food-entrepreneurship