6.11.2017
KuopioHealth osallistui tulevaisuuden innovaatiokeskittymänä Future Care – Sosiaali- ja terveydenhuollon teknologiaforumiin Helsingissä 25.–26.10.2017. Yritykset esittelivät ratkaisuja ja palveluita 3D-koulutusympäristöistä vahvaan terveystalousosaamiseen, virtuaalisiin terveydenhuollon palveluihin ja pelillisiin terveyden sovelluksiin.
– Yhdessä KuopioHealth-toiminnalla voimme tarjota kokonaisratkaisuja usean organisaation yhteistyössä, joilla on myös kansainvälistä potentiaalia, Tiina Arpola Savonia-ammattikorkeakoulusta kertoo.
– Kuopion kaupungin ODA-kuntapilotti nostettiin esimerkkinä rajat rikkovasta lähestymisestä, jossa tavoitellaan digipalveluja lasten ja perheiden huolen tunnistamiseen monialaisesti. Läpi sosiaali- ja terveydenhuollon, oppilashuollon ja jatkuen järjestöihin, Katriina Kankkunen Kuopion kaupungilta lisää.
Kuopion kaupunki ja Kuopion yliopistollinen sairaala esittelivät tapahtumassa Living Lab -toimintaansa. Siellä tulevaisuuden hyvinvointiratkaisuja kehittävät yritykset voivat testata ja kehittää tuotteitaan sekä palveluitaan aidossa terveydenhuollon ympäristössä. Living Lab -ympäristöinä toimivat perusterveydenhuollon palvelut, erikoisalueina vanhuspalvelut ja kotihoito, sekä yliopistollisen sairaalan soveltuvat osastot ja poliklinikat.
– Living Labien kautta yritykset saavat tärkeää tietoa käytettävyydestä, ja vastaavasti terveydenhuolto saa tietoa uusimpien palveluiden hyödyistä ja mahdollista säästöistä, Arto Holopainen Kuopion kaupungilta toteaa.
– Yritykset haluavat yhteistyössä Kysin ja Kuopion kaupungin terveydenhuollon kanssa hyödyntää kehitteillä olevien tuotteiden ja ratkaisujen testaustoimintaa ja terveysteknologisten innovaatioiden yhteiskehittämistä, kertoo Merita Kaunisto Kuopion yliopistollisesta sairaalasta.
Games for Health Finland -verkosto ja sen yhteistyökumppanit esittelivät myös ratkaisujaan tapahtumassa. Pelillisyys kiinnosti tapahtuman vieraita, koska sillä voi tuoda opetussisältöä kiinnostavammaksi, hyödyntää terveysteknologiaa ja käyttää virtuaalitodellisuutta suunnittelutyössä.
SenSoftia esitteli Vireum -etävastaanotto- ja tiedonvälityspalvelua sekä hoitohenkilöstön Staff Allocation Tool -mitoitusjärjestelmää. Etävastaanottopalvelussa käyttäjäystävällisyys nousi vahvasti esille ja mobiilisovelluksen ja tabletin käyttö koettiin erittäin tärkeänä asiakkaiden lisäksi myös hoitohenkilökunnalle.
– Yhteisosastolla oli imua ja palvelumme herätti kiinnostusta, joten jatkokeskusteluja on tiedossa jopa Sodankylää myöten, kertoo Tiina Salovaara SenSoftia Oy:sta.
SenSoftia on Suomen suurimman kasvuyritysten sparrausohjelman Kasvu Open 2017 Start Up ja Spin Off -ideasarjan finalisti.
KuopioHealth -näyttelyosaston mahdollistivat Kuopion kaupungin ja Kuopion yliopistollisen sairaalan toteuttama Terveysteknologian kehityskeskus -hanke sekä Savonia-ammattikorkeakoulun toteuttama Health Game Lab -hanke. Hankkeita rahoittavat toteuttajien lisäksi Pohjois-Savon liitto ja Euroopan aluekehitysrahasto.
Kaiken kaikkiaan Kuopion alueen terveysteknologiaa ja tulevaisuuden digisote -palveluita esittelivät sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille:
Lisätietoja: