Business Kuopio

 

Rakennusliike Konttinen palkittiin Kuopion vuoden 2024 Yrityksenä

6.9.2024

LähiTapiola Savon toimitusjohtaja Antti Pulkkanen ja Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Henna Stockås onnittelivat Rakennusliike Konttisen yrittäjä Jussi Konttista (keskellä).

Kuopion Yrittäjät luovutti vuoden Yritys -tunnustuksen yhdessä palkitsemisen yhteistyökumppani LähiTapiola Savon kanssa Rakennusliike Konttisen Jussi Konttiselle yrittäjänpäivänä 5.9. järjestetyllä risteilyllä. Kuopion Yrittäjien hallitus perustelee palkitsemista sillä, että Rakennusliike Konttisella on pitkä historia, ja yritys on menestynyt erinomaisesti viime vuosien haastavista olosuhteista huolimatta.

– Rakennusliike Konttinen on toiminut menestyksekkäästi jo vuosikymmeniä, ja työllistää ison joukon rakentamisen ammattilaisia Kuopiossa. On myös hienoa, että Konttisella on osaamista julkisista hankinnoista, jolloin hankkeiden toteuttamisesta hyötyy koko alue veropalauman kautta, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Henna Stockås palkitsemisen perusteista.

Viisi vuosikymmentä rakentamista

– Isäni teki toiminimellä maalaus- ja remonttitöitä vuodesta 1974, sieltä tämän yrityksen juuret on, kertoo Jussi Konttinen. Vuonna 1992 isä muutti yrityksen kommandiittiyhtiöksi, ja osakeyhtiö perustettiin vuonna 1995 kun minä tuoreen ammatillisen koulutuksen saaneena tulin mukaan yritykseen.

Sukupolvenvaihdos yrityksessä tehtiin vuonna 2002. Vuonna 2019 yritys oli kasvanut siihen pisteeseen, että yritykseen palkattiin Janne Pääkkönen toimitusjohtajaksi, ja Jussi Konttinen jäi pois operatiivisesta toiminnasta. Yritys työllistää tänä päivänä 63 työntekijää.

Menestyksen salaisuus sitoutuneet työntekijät ja hankeosaaminen

Rakennusliike Konttinen on erikoistunut toimitilojen ja julkisten tilojen korjaus- ja muutosrakentamiseen lähinnä Pohjois-Savossa, sekä lähinnä julkisten tarjouskilpailujen kautta tulleisiin uudisrakentamiskohteisiin.

– Kilpailu on kovaa, mutta ammattitaitoinen, sitoutunut henkilökunta, parhaat menetelmät ja tehokas kustannusseuranta mahdollistavat kilpailukykyiset tarjoukset. Lisäksi julkisiin kilpailutuksiin osallistuminen vaatii erilaisten hankemallien osaamista ja hankintalain tuntemusta. Täytyy myös ymmärtää, mitä kilpailutuksella haetaan, Jussi sanoo, ja kertoo olevansa ylpeä pitkäaikaisista työntekijöistään.

– Vaikka rakentaminen on aika perinteinen toimiala ja vasaraa edelleen tarvitaan, vain muutos on pysyvää tälläkin toimialalla. Materiaalit ja työvälineet ovat kehittyneet, tulee lakimuutoksia, jotka on huomioitava. Lisäksi rakentaminen on tänä päivänä yhteispeliä ja yhteistyön säilyttämiseksi tarvitaan luottamusta, Jussi Konttinen sanoo.

Nuori Yrittäjä vuodelta 2010

Jussi Konttinen on palkittu vuonna 2010 Kuopion nuorena yrittäjänä ja saanut samana vuonna myös valtakunnallisen Nuori Yrittäjä -palkinnon, jonka luovuttivat Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Kuopion Yrittäjät huomioi jäsenyrittäjiä vuosittain neljässä sarjassa. Vuoden Yritys -tunnustuksen lisäksi vuoden mittaan luovutetaan myös Yksinyrittäjä, Nuori Yrittäjä ja Senioriyrittäjä -tunnustukset.

 

Tilaa uutiskirje